Herberg de Vliegende Vos

VOLDERSGRACHT 25, 2611EV DELFT – (+31) 06 819 133 88

Wij zijn weer


RESERVEER NU UW TAFEL

Welkom in de 17e Eeuw

Wees welkom in het Geboortehuis van Johannes Vermeer en geniet van de ons menu geïnspireerd op de 17e eeuwse keuken. En beleef de atmosfeer van de orginele Herberg uit 1632. 

Ons verhaal

Herberg de Vliegende Vos is het geboortehuis van de bekende Delftse schilder Johannes Vermeer. Toen hij in 1632 in het pand geboren werd hadden zijn ouders daar een herberg. Die herberg is nu weer in oude glorie herstelt met 3 exclusieve hotelkamers en vanaf 1 september 2018 ook een 17e eeuws café-restaurant met een menukaart uit de 17e eeuw. Herberg de Vliegende Vos ligt middenin de oude historische binnenstad van Delft aan een van de mooiste grachtjes op loopafstand van het uitgaanscentrum, toeristische attracties en bezienswaardigheden. 


Our Story
Onze Kwaliteiten

Een bezoek aan Herberg de Vliegende Vos is een beleving. De Herbergier heeft veel energie gestoken in het realiseren van een zo getrouw mogelijke versie van de originele Herberg van Reynier Jansz, de vader van Johannes Vermeer, die hij hier in dit pand aan de Voldersgracht 25 in 1631 heeft gestart. Hieronder ziet u een overzicht van onze sterke punten om u een unieke beleving te geven

100% Eigen produkten

Onze keuken staat voor hoge kwaliteit Hollandse producten. Niets komt bij ons uit een potje of flesje (behalve de wijn natuurlijk).

Ambiance uit de 17e eeuw

Wij brengen u terug in de sfeer van een 17e eeuwse herberg. Zo ook de inrichting. De vader van Johannes Vermeer was ook kunsthandelaar. Daarom vindt u ook vele schilderijen in onze herberg. U zult een bijzondere ervaring hebben als ware u aan het dineren in een museum.

Lokale en seizoens producten

Om een goede indruk te geven van de 17e eeuwse Hollandse keuken zorgen we voor lokale ingrediënten in onze couverts. Ook gaan we met de seizoenen mee. Zo is het de moeite waard onze herberg te bezoeken in elk jaargetijde en laat u verrassen!

Wij houden van onze gasten

Wij proberen met onze kaart aan een breed publiek te voldoen. Mocht u speciale wensen hebben, reserveert u dan een tafel en geef uw (dieet) wensen door en wij bezorgen u een fijne culinaire beleving.

Speciale thema avonden

Op enkele dagen in het jaar hebben we een speciale thema-avond. Zo kunt u denken aan een wijnproeverij of muziekoptredens. Ook organiseren wij bijvoorbeeld op de laatste zaterdag van de maand een Schotse avond, met telkens een wisselend Schots menu en muziek.

Groepen

De Herberg heeft ook ideale mogelijkheden voor groepen. Zo beschikken we over een stijlkamer voor 16 personen. Heeft u bijv. een jubileum, verjaardag of andere feestelijkheid? Neem gerust met ons contact op en vraag naar de mogelijkheden.


Overnachten in de 17e Eeuw

Wilt u een volledige belevenis dan kan u natuurlijk ook overnachten in onze Herberg. Voor een lang weekend, een midweek of gewoon enkele dagen? Herberg de Vliegende Vos is een ideale locatie om onze prachtige Stad Delft te bezoeken en te beleven. U overnacht onder de schaduw van de toren van de Nieuwe Kerk welke een belangrijke bijdrage heeft in de historie van Holland. Klikt u op de button hieronder en lees meer over de details van onze hotelkamers.


Ons Hotel

ReserveringenHet is mogelijk om rechtstreeks bij ons een tafel te reserveren. Dit is praktisch om verzekerd te zijn van een plaats of om eventueel van te voren uw (dieet)wensen te bespreken. Neemt u met ons contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u weten wat andere gasten van ons vonden of wilt u uw ervaring delen? Bezoek dan onze pagina op Tripadvisor.

COVID-19 richtlijnen

Zoals altijd staat hygiëne bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast zijn er een aantal richtlijnen ingesteld die als voorwaarden gelden voor heropening van de Horeca per 1 juni. Wij houden u via o.a. deze pagina op de hoogte waar u rekening mee moet houden als onze Herberg bezoekt. Op dit moment zijn deze:

  • Maximaal 30 gasten, excl. personeel (bij ons kunnen we volgens de huidige richtlijnen 20 gasten binnen ontvangen)
  • Reserveren is verplicht
  • In een gesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.
  • 1,5 meter afstand (behalve leden van hetzelfde gezin
  • Op het terras zijn er zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden

Help ons en u zelf door goed op uw gezondheid te letten en vooraf na te gaan of het verantwoord is om de drukte op te zoeken! Maar bovenal als het kan zullen wij u met de ouderwets vertrouwde gastvrijheid ontvangen!

Want to cancel your reservation?
Use the form below to cancel your reservation
Find Reservations
Boek een tafel
Contactgegevens