Borrelplanken

Wij serveren met trots onze goedgevulde borrelplanken die bedoeld zijn voor twee personen met naar keuze een plank met vleeswaren, een plank met verse vis, een plank met kaas of zelfs een gemengde plank. Alles vers en huisgemaakt. De planken zijn te bestellen tussen 15.00 en 23.00 uur.

Plank met vleeswaren  €15

Rijkgevulde plank met lekkernijen van vlees. Met buikspek, kippendijtjes, twee
soorten droge worst, cashewnoten en olijven.

Plank met verse vis  €15

Rijkgevulde plank met verse vis. Met onze huisgepekelde zalm op toast, verse
garnalencocktail op toast en makreelsalade op toast, walnoten en olijven

Kaasplank €15

Rijkgevulde kaasplank met een selectie van 4 verse Nederlandse kazen, deels op toast
met een lepeltje stroop, walnoten en olijven.

Gemengde borrelplank  €18

Voor de echte fijnproever: een combinatie van onze vleesplank, visplank en kaasplank,
samengesteld door onze chef Rudolph. Heeft u voorkeuren, geef die dan vooral aan!

Borrelplanken waren in de 17e eeuwse Herberg de Vliegende Vos al beroemd
en werden samengesteld uit verse dagrestjes van de keuken. Zo was er ook
voor de late bezoeker of gast altijd nog wat lekkers te eten en vloeide het bier
en de wijn rijkelijk tot in de late uurtjes…. Proost! 

De 17e eeuw, bekend als de Gouden Eeuw, was een periode van de handel van specerijen uit Afrika. In 1669 verscheen er een kookboek, De verstandige kock of sorghvuldige huyshoudster. Hierin stonden bijzondere gerechten, o.a. gebraden kip met kurkuma. Dat is bijzonder, want dat wordt tegenwoordig nauwelijks gebruikt in de keuken. 

The 17th century, known as the Golden Age, was a period of trading spices from Africa. In 1669 a cookbook was published, The wise cook or careful housekeeper. It contained special dishes, including roast chicken with turmeric. That is special, because it is hardly used in the kitchen these days.

In 17e eeuw was er een regel dat men een dienstbode niet meer dan drie maal in de week zalm te eten mocht geven. Zo goedkoop was deze vis en men vond de zalm destijds geen delicatesse.

In the 17th century there was a rule that a servant should not be allowed to be feed salmon more than three times a week. This fish was so cheap and the salmon was not a delicacy at the time.

BORREL / WITH A DRINK

Borrelplank vanaf €15,00

Broodpalet €6,00

LUNCH

Broodpalet €6

Een heerlijke combinatie van bierbroodjes met eigen roomkaas en een hakselpotje van verse seizoengroenten.

Boswandeling €13

Romige soep van bospaddenstoelen met truffel. Vroeger vonden mensen paddenstoelen maar vreemde, enge dingen. Paddenstoelen werden daarom snel in verband gebracht met magische verhalen. De naam voor de paddenstoel is ontstaan uit deze magische wereld. Padden waren de
huisdieren van heksen en tovenaars. En als die padden moe waren, dan rustten ze uit op hun eigen stoelen in het bos: paddenstoelen. Een truffel is een zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten groeit.

Wintersoep

Rijk gevulde Hollandse soep met verse ingrediënten uit eigen keuken en naar traditioneel recept. Vraag naar de soep van de week!

 • Erwtensoep met stevige roggebrood en spek   € 8
 • Uiensoep met kaascrouton   € 6
 • Stevige kippensoep € 6
 • Stevige groentensoep   € 6

Hapje van de koningin €13

Klassieke kippenragout in een bakje van bladerdeeg. In het Frans heet dit gerechtje “bouchée à la Reine” vandaar de naam. Het Belgische koninginnenhapje zou zijn uitgevonden door of voor de echtgenote van Koning Lodewijk de XV. Onze ragout is gemaakt van biologische kip en
huisgetrokken kippenbouillon die wel 6 uur zachtjes pruttelt

Trek die Kar! €13

Stevige tartaar van ossenworst op eigen toast met een gepocheerd ei. Ossenworst is een van oorsprong Amsterdamse worst, die van ossen gemaakt werd. Deze specialiteit vindt haar oorsprong in de zeventiende eeuw, toen op grote schaal ossen uit Denemarken en Duitsland werden geïmporteerd. De specerijen in deze worst, zoals peper, kruidnagel, foelie en
nootmuskaat, kwamen uit Nederlands-Indië. Traditioneel wordt ossenworst gemaakt van gerijpt vlees dat gerookt wordt bij lage temperatuur, waardoor het vlees rauw blijft maar wel langer houdbaar.

Broodjes met verse salade

 • Broodje oude kaas met grove mosterd  € 4
 • Broodje buikspek € 5
 • Broodje gepekelde zalm € 5
 • Broodje ham met Dijonmosterd € 4

Tik een eitje!

 • Uitsmijter € 6
 • Uitsmijter kaas € 7
 • Uitsmijter ham kaas € 8
 • Uitsmijter ham € 7
 • Uitsmijter spek € 7
 • Uitsmijter met boerengroenten € 6

Pannenkoeken

 • Pannenkoek naturel € 4
 • Pannenkoek spek € 6
 • Pannenkoek € 5
 • Pannenkoek appel € 5

HOOFDGERECHTEN

Aan tafel met de Kapitein  €15

Onze klassieke schotel van kapucijners, gebakken spekjes en uienringen, appel en een stevig stuk buikspek. Een gerecht dat bestaat uit ingrediënten die lang houdbaar zijn en dus geserveerd werd aan boord van onze VOC-schepen waarbij de bemanning alleen het spekvet kreeg en de kapitein een mooi stukje buikspek uit eigen voorraad.

Duo uit de Zee €21

Zeeduivel, in Pernod geflambeerde coquille, prei, room en gekaramelliseerde witlof

Duo van Wild €23

Hert, wild zwijn, rode kool, puree van zoeteaardappel, paddenstoelen en kastanje

Kerstpakketje (V) €23

Filodeeg gevuld met seizoensgroenten, wilde paddenstoelen, geitenkaas en noten.

DESSERTS

Na Achten €10

Geïnspireerd op het beroemde lekkernijtje “After Eight”, dat in de jaren ‘70 op geen enkele dinertafel mocht ontbreken. Maar de combinatie van munt en chocolade gaat verder terug naar de 17e eeuw toen chocolade zijn intrede deed en men in de adel op zoek was naar mooie combinaties van Nederlandse ingrediënten met dit uitheemse zwarte goud. Wij combineren
ons huisgemaakte chocoladeroomijs met amaretto-cake en zelf verwerkte verse munt.

Pluk de dag €5

Wisselend gebak uit onze eigen oven, zoals verse appeltaart, chocolade/kersentaart en meer. Vraag naar wat er is!

Plankje boe en bèh €12

Een heerlijk kaasplankje met diverse kazen van koemelk en geitenmelk. Met een lepeltje ambachtelijke appelstroop, wat walnoten en desgewenst een glaasje port of 25 jaar oude sherry. Een van oorsprong Franse traditie om nog voor het zoete nagerecht eerst nog een kaasplankje te nuttigen had ermee te maken dat je daar nog lekker de wijn van het hoofdgerecht bij kon drinken. De Nederlandse adel nam dat over in de 17e eeuw. Tegenwoordig mogen ook gewone burgers aan de kaas als nagerecht zelfs zonder zoet dessert erna…

DRINKS

Bij de menukaart hebben een gebruikelijk aanbod van dranken zoals koffie, thee, 
bier, wijn, frisdrank, melk, vruchtensappen en divers binnenlands en buitenlands gedistilleerd.

The menu has a usual range of drinks such as coffee, tea, beer, wine, soft drinks, milk, fruit juices and various domestic and foreign spirits.