LUNCH

Bospaddenstoelensoep €9,-

Gebonden – room – truffel

Gehaktbrood €11,

Rustiek brood – huisgemaakte ketchup

Boerenomelet €9,-

Rustiek brood – seizoensgebonden groenten

Bietensalade €9,-

Sous vide gegaarde bieten – geitenkaas – walnoten – rucola

Gepekelde zalm €11,-

Rustiek brood – truffelmayonaise

De 17e eeuw, bekend als de Gouden Eeuw, was een periode van de handel van specerijen uit Afrika. In 1669 verscheen er een kookboek, De verstandige kock of sorghvuldige huyshoudster. Hierin stonden bijzondere gerechten, o.a. gebraden kip met kurkuma. Dat is bijzonder, want dat wordt tegenwoordig nauwelijks gebruikt in de keuken. 

The 17th century, known as the Golden Age, was a period of trading spices from Africa. In 1669 a cookbook was published, The wise cook or careful housekeeper. It contained special dishes, including roast chicken with turmeric. That is special, because it is hardly used in the kitchen these days.

In 17e eeuw was er een regel dat men een dienstbode niet meer dan drie maal in de week zalm te eten mocht geven. Zo goedkoop was deze vis en men vond de zalm destijds geen delicatesse.

In the 17th century there was a rule that a servant should not be allowed to be feed salmon more than three times a week. This fish was so cheap and the salmon was not a delicacy at the time.

BORREL / WITH A DRINK

Huis geroosterde nootjes €3,-

 

Borrelplank €10,- P.P.

Rijk gevuld met lokale lekkernijen en hapjes uit eigen keuken

VOORGERECHTEN

Bospaddenstoelensoep €9,-

Gebonden – room – truffel

Gepekelde Zalm €12,-

Gebrand – rode biet – geitenkaas – chutney van pompoen – rucola

Carpaccio €12,-

Huis gebraden rosbief – truffelmayonaise – kappertjes – uitgebakken spekjes – rucola – pijnboompitjes

Bietensalade €9,-

Sous vide gegaarde bieten – geitenkaas – rucola – walnoten

HOOFDGERECHTEN

Eendenborst €19,-

Sous vide gegaard – jus van bramen – seizoensgebonden groenten – bijpassende groenten crème

Bavette van het rund €19,-

Sous vide gegaard – jus van ui – seizoensgebonden groenten – bijpassende groenten crème

Roodbaars €18,-

Op de huid gebakken – romige saus van kreeft – seizoensgebonden groenten – bijpassende groenten crème

Wortelrisotto €18,-

Ui – Parmezaanse kaas – spek van aubergine – seizoensgebonden groenten – bijpassende groenten crème

NAGERECHTEN

Trio van chocolade €10,-

Brownie van pure chocolade – roomijs van melk chocolade – mouse van witte chocolade

Crème brûlée €8,-

Huisgemaakt – seizoensgebonden specerijen

Kaasplank €10,-

Lokale kazen uit eigen land – chutney of stroop uit eigen keuken – amandel vijgenbrood

Cheesecake €8,-

Huisgemaakt – bodem van Oreo – bosvruchten – witte chocolade – slagroom

DRINKS

Bij de menukaart hebben een gebruikelijk aanbod van dranken zoals koffie, thee, 
bier, wijn, frisdrank, melk, vruchtensappen en divers binnenlands en buitenlands gedistilleerd.

The menu has a usual range of drinks such as coffee, tea, beer, wine, soft drinks, milk, fruit juices and various domestic and foreign spirits.