Herberg de Vliegende Vos

VOLDERSGRACHT 25, 2611EV DELFT – +31 6 819 133 88

Welkom in de 17e eeuw

Wees welkom in het Geboortehuis van Johannes Vermeer en geniet van de ons menu geïnspireerd op de 17e eeuwse keuken. En beleef de atmosfeer van de orginele Herberg uit 1632. 

Ouderwets Lekkere Mosselen

€23

Kalfslever op Grootmoeders wijze

€23

Lekker Borrelen!

U heeft ze waarschijnlijk al voorbij zien komen, sinds kort hebben wij onze exclusieve borrelplanken!

NIEUW!

Nieuwe Zomerkaart!

Het is zomer en dus de kans te genieten van de prachtige smaken van de zomer. Wij hebben een zonnige zomerkaart! Reserveer snel en kom proeven van dit mooie seizoen!!!
Reserveer!

Onze Vermeer wandeling!

Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van De Vos en de Familie Vermeer?

Aanrader!

Ons verhaal

Herberg de Vliegende Vos is het geboortehuis van de bekende Delftse schilder Johannes Vermeer. Toen hij in 1632 in het pand geboren werd hadden zijn ouders daar een herberg. Die herberg is nu weer in oude glorie herstelt met 3 exclusieve hotelkamers en vanaf 1 september 2018 ook een 17e eeuws café-restaurant met een menukaart uit de 17e eeuw. Herberg de Vliegende Vos ligt middenin de oude historische binnenstad van Delft aan een van de mooiste grachtjes op loopafstand van het uitgaanscentrum, toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Onze Kwaliteiten

Een bezoek aan Herberg de Vliegende Vos is een beleving. De Herbergier heeft veel energie gestoken in het realiseren van een zo getrouw mogelijke versie van de originele Herberg van Reynier Jansz, de vader van Johannes Vermeer, die hij hier in dit pand aan de Voldersgracht 25 in 1631 heeft gestart. Hieronder ziet u een overzicht van onze sterke punten om u een unieke beleving te geven

Verse Ingrediënten

Al onze producten worden vers bereiden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Zo komen onze groenten gewoon van de groentekraam op de Delfste Markt.
Onze gerechten komen niet uit potjes of zakjes. Alle sauzen bijvoorbeeld zijn zelfgemaakt. Ook draaien we ons eigen ijs en zetten wij ingrediënten op wekpotten.

Wij houden van u

Onze zorg is u als gast een onbezorgde bezoek te verzorgen. Zo houden wij op dit moment de COVID-19 richtlijnen goed in het oog (zie onderaan deze pagina). Tevens kunnen wij, als u dieet wensen of voedselallergiën heeft, onze gerechten aanpassen. We vragen u dit wel op tijd bij uw reservering aan te geven zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden

Arrangementen

Wij kunnen u met enige regelmaat arrangementen aanbieden. Zo kunt u uw bezoek combineren met onze eigen stadswandeling. Daarnaast hebben we een unieke Schotse Tasting, in twee varianten. Deze Tasting wordt gecombineerd met een assortiment van kleine Schotse gerechten. Wilt u met een groep komen? Geen enkel probleem! Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Originele recepten

Ons menu bestaat uit originele oud-Hollandse gerechten. We trachten de 17e eeuwse keuken zo dicht mogelijk te benaderen. We doen onderzoek naar oude kookboeken en maken gebruik van studies van 17e eeuwse schilderijen. Hierop is vaak te zien wat er zoal in een herberg genuttigd kon worden.

Gezelligheid

Onze herberg staat bekend om zijn gezelligheid. Vaak wordt op het eind van de avond de gitaar erbij gepakt en worden er live liederen gespeeld. Ook vertellen u graag verhalen over de geschiedenis van de herberg en de stad Delft. De laatste zaterdag van de maand is het onze vaste Schotse Avond met een orgineel Schots menu, Schotse muziek en verhalen.

Overnachten in de 17e Eeuw

De Herberg beschikt over 3 luxe hotelkamers. Ideaal om te combineren met een bezoek aan Delft, met z'n tweeën of als gezin, of na een van onze thema-avonden. Vraag ons naar de mogelijkheden. Of klik hieronder om direct naar Booking .com te gaan.

Reserveringen

Boek een tafel
Contactgegevens
Arrangementen (optioneel)

Huisregels

Zoals altijd staat hygiëne bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast zijn er een aantal richtlijnen ingesteld die als voorwaarden gelden voor heropening van de Horeca. Op dit moment zijn er geen beperkingen meer op het gebied van COVID-19. Wij houden u via o.a. deze pagina op de hoogte waar u rekening mee moet houden als onze Herberg bezoekt. Op dit moment zijn deze:

  • Graag Reserveren
  • Huisdieren niet toegestaan

Help ons en u zelf door goed op uw gezondheid te letten en vooraf na te gaan of het verantwoord is om de drukte op te zoeken! Maar bovenal als het kan zullen wij u met de ouderwets vertrouwde gastvrijheid ontvangen!

Openingstijden keuken!

Woensdag en donderdag 17u00 tot en met 21u00

Vrijdag tot en met zondag 14u00 tot en met 21u00

Openingstijden bar!

Woensdag t/m Zondag zolang het gezellig is!